Valmistunut kohde:Omakotitalo, Pirkkala

Näyttävä omakotitalo autotallilla ja maalämmöllä

Kun talonostajilla on tarkat vaatimukset, mutta itse rakentaminen ei tule kysymykseen, Tampereen Taloteon toimivin ratkaisuin toteutettu omakotitalo on erinomainen vaihtoehto.

Ensimmäinen talo, joka täytti kaikki kriteerit

nayttava-omakotitaloPirkkalalaiset Niinimäet etsivät pari vuotta sitten uutta kotia mielessään selkeät kriteerit. He halusivat omakotitalon, jossa olisi maalämpö ja autotalli. Itse rakentaminen ei ollut heille vaihtoehto, ja suuriin remontteihin he eivät myöskään halunneet ryhtyä.

”Katselimme taloja netistä puolen vuoden ajan, mutta monet niistä olisivat vaatineet paljon remontoimista. Tämä Tampereen Taloteon rakentama talo oli ensimmäinen, joka vastasi toiveitamme ja jota kävimme katsomassa”, kertovat Laura ja Pasi Niinimäki.

Tässä vaiheessa talo oli jo lähes valmiiksi rakennettu, joten Niinimäet eivät ehtineet mukaan vaikuttamaan lopputulokseen. Kodinkoneet olivat kuitenkin vielä asentamatta, joten ne Laura ja Pasi saivat valita itse.

”Tampereen Taloteko antoi meille vapaat kädet valita mieleisemme kodinkoneet niihin varatulla rahasummalla. Lisäksi saimme itse laittaa ekstrarahaa laitteisiin sen verran kuin halusimme. Olohuoneen isoihin ikkunoihin saimme sähkökäyttöiset kaihtimet mukaan talon hintaan.”

Piha oli myös vielä ostovaiheessa laittamatta. Niinimäet olivat itse teettäneet pihasuunnitelman piharakentajalla, joten Tampereen Taloteko otti tekemissään peruspihatöissä huomioon sitä varten tarvittavat asiat.

Hyvä sijainti ja toimivat ratkaisut

Pirkkalassa sijaitseva talo on kooltaan hulppeat 169 m2 sisältäen mm. 4 makuuhuonetta, 3 wc:tä ja kodinhoitohuoneen. Mielenkiintoisena katseenkiinnittäjänä sisustuksessa toimii musta takka ja muutamat muut voimakkaan väriset yksityiskohdat, joiden vastapainona pinnoissa on käytetty valkoista ja harmaata.

IMG_0996”Sisustuksessa on erikoisia ja vahvoja yksityiskohtia, joista olemme tykänneet tosi paljon. Suurimmassa makuuhuoneessa on lasiseinä, jonka läpi näkyy olohuoneeseen. Vaikka yleisilmeessä on paljon valkoista, se ei ole kliinistä valkoista”, Laura kuvailee.

Niinimäet ovat nyt asuneet talossa kaksi vuotta ja he ovat viihtyneet hyvin. Lapsiperheelle sijainti on ihanteellinen.

”Tämä on melko uusi asuinalue, alueella on paljon lapsiperheitä ja koulu on lähellä”, Laura kertoo.

Myös talo on osoittautunut ratkaisuiltaan järkeväksi ja vastaa Lauran ja Pasin toiveita.

”Talon huoneratkaisut on mietitty käyttötarkoituksen mukaisesti ja mitoitettu sen mukaan. Esimerkiksi lastenhuoneeseen mahtuu juuri sopivasti sänky ja kirjoituspöytä. Se, että sisustusratkaisuissa on käytetty sisustussuunnittelijaa, on tosi hyvä juttu. Näin kokonaisuuden osat ovat yhteen sointuvia ja ratkaisut ovat käytännössä toimivia.”

Stressitön tapa hankkia laadukas koti

Niinimäet arvostavat Tampereen Taloteon palvelussa erityisesti helppoutta. Kaikki on mennyt hyvin kaupanteosta saakka.

”Saimme pienellä vaivalla aivan uuden, pakasta vedetyn talon. Meidän ei tarvinnut itse lähteä rakentamaan eikä kokea rakentamisen stressiä – sitä olemme nähneet ympärillä paljon.”

IMG_0994”Tampereen Taloteko on tehnyt kodin hankkimisen hyvin helpoksi, ja sille annamme arvoa. Itse rakentamalla voi saada halvemmalla, mutta joku arvo sille helppoudelle pitää laskea”, Niinimäet toteavat.

Helppouden lisäksi Niinimäet pitävät tärkeänä sitä, että Tampereen Taloteon taloissa valmistusmateriaalien valintaa ei ohjaa pelkkä hinta.

”Vaikka asunnot ovat myytäviksi tehtyjä, niihin ei ole valittu halvimpia vaihtoehtoja muttei kalleimpiakaan. Hinnan sijaan on kiinnitetty huomiota siihen, että materiaalit ovat laadullisesti hyviä.”