Valmistunut kohde:Omakotitalo, Pirkkala

Avara omakotitalo lapsiperheelle

Lapsiperheen kodilta vaaditaan tilaa, helppoutta ja käytännöllisyyttä. Timo ja Maiju löysivät näillä kriteereillä perheelleen Taloteon tekemän omakotitalon, jonka toimivuus viimeisteltiin vielä eteiseen sijoitetulla kuivauskaapilla.

Sopiva koti lapsiperheen tarpeisiin

Timo ja Maiju ostivat nelihenkiselle perheelleen kesällä 2016 Taloteon rakentaman omakotitalon Pirkkalasta. He olivat ehtineet jo käydä katsomassa monenlaisia kohteita, kunnes heille oikea sattui kohdalle.

”Tästä talosta tuli heti semmoinen olo, että se voisi olla sopiva meille. Monet muut talot olivat ahtaan oloisia, mutta tämä on avara. Olohuoneessa on korkea katto ja makuuhuoneet ovat tilavia. Se, että talo oli ihan uusi, oli myös plussaa”, kertoo pariskunta.

Yksitasoisessa talossa on asuinpinta-alaa 130 m2 ja kokonaispinta-alaa 180 m2, joten tilaa riittää mukavasti lapsiperheen tarpeisiin. Vaikka talo oli jo melkein valmis, kun Timo ja Maiju löysivät sen, ehtivät he vielä hiukan vaikuttamaan lopputulokseen.

”Saimme vielä lisättyä kuivauskaapin eteiseen. Se on lasten kannalta erittäin hyvä, sillä kuraa tulee sisälle paljon. Kuivauskaappiin saa kengät ja hanskat laitettua kätevästi ja nopeasti kuivumaan. Kaapin lisääminen sujui Taloteon kanssa ongelmitta.”

Vaivaton muutto ilman turhaa säätöä

Timo ja Maiju perheineen pääsivät muuttamaan uuteen kotiin kesäkuun lopussa, kun talo valmistui. Kaupat he olivat tehneet muutamaa kuukautta aikaisemmin. Kaikki sujui sovitussa aikataulussa ja valmiiseen taloon oli vaivatonta muuttaa.

”Oli tosi kivaa, että talo oli täysin valmis, eikä tarvinnut itse enää säätää ja tehdä mitään. Jopa kaihtimet olivat valmiina olohuoneessa ja makuuhuoneissa. Mukavaa oli myös se, että saimme kerrostaloasunnon jälkeen tilavamman kodin. Lapsetkin ottivat uuden kodin vastaan hyvin”, Maiju kertoo.

Talon omistajat olivat tyytyväisiä sisustussuunnittelijan tekemiin valintoihin pintaratkaisuissa. Huoneissa on paljon maalattua seinäpintaa ja makuuhuoneissa osittain tapettia.

”Värit ovat neutraaleja ja luonnonsävyisiä. Lattia on nättiä, ruskeanharmaata laminaattia, joka on meidän perheeseemme juuri hyvä vaihtoehto. Jos olisimme halunneet, meillä olisi ollut mahdollisuus vaihtaa se parkettiinkin.”

Valmis, tilava talo hyvällä paikalla

Timo ja Maiju lapsineen ovat nyt asuneet uudessa talossaan pari kuukautta, ja he ovat viihtyneet mainiosti. He suosittelevat Talotekoa mielellään muillekin.

”Ei ole ollut mitään valittamista. Talo on avara ja tilava, se on hyvällä paikalla ja uudessa talossa on helppo asua. Taloteko teki pihasuunnitelman mukaiset pohjatyöt valmiiksi, ja terassilasitkin kuuluivat hintaan”, he kertovat.

”Tällä tavalla saimme tosi kätevästi valmiin paketin. Jos olisimme ruvenneet rakentamaan, siitä ei olisi tullut mitään tässä elämänvaiheessa.”

”Tämä talo oli helppo ostaa, sillä se oli sisustettu neutraalisti moneen makuun sopivaksi. Myös se auttoi ostopäätöksen teossa, että olin kuullut Taloteosta muutamalta työkaveriltani, joilla on heidän rakentamansa talo”, Maiju perustelee.