Valmistunut kohde:Rivitalo, Kuokkalantie 3, Lempäälä

10 perheen rivitalo Lempäälän Kuokkalassa

Taloteko toteutti Kuokkalaan keskeiselle paikalle uuden 10 perheen rivitaloyhtiön.

Kaikki asunnot on myyty ja uudet asukkaat ovat muuttaneet uuteen kotiin.

UUTTA ASUTUSTA MUSEOREITILLE

Kuokkalan museoreitin varrelle toetutettu rivitaloyhtiö sijoittuu aivan Lempäälän pääväylän varrelle, lähelle Kuokkalankoskea.

Naapuritontilla on Hakkarin kartanorakennukset, jossa toimii ruokaravintola. Kuokkalantietä jatkettaessa tulee perinteinen kylämäinen asutuksen alue, jossa historiallisia rakennuksia. Alueella pidetään vuosittain Kuokkalankosken markkinat.

Tontilta pääsee nopeasti käyskentelemään museoraitille tai läheiselle  Kuokkalan uimarannalle.

Asunnot toteutettiin sisutussuunnittelijan valitsemilla materiaaleilla tinkimättömällä työn laadulla. Lähes kaikki asukkaat halusivat terässille lasituksen, jolloin sen käyttö voi olla lähes ympärivuotista.

Rivitalossa on lämmitymuotona ympäristöystävällinen ja edullinen maalämmitys, jolloin asukkailta perittävä vastike pysyy kohtuullisena. Taloyhtiöllä on myös oma tontti, jolloin asukkat eivät maksa vuoraa tontista. Myöskin lämpimän ja kylmän vedenkulutuksen asukkaat maksavat todellisen kulutuksen mukaisesti.

 

Jokaisen asunnon sisäänkäynnin yhteydessä on lämmin irtaimistovarasto. Varastot tuovat suojaa sisäänkäynnille ja rytmittävät pitkää julkisivua. Asunnoissa sisällä on myös tilava vaatehuone vaatesäilytystä varten. Vaatehuoneen lattiaan sijoitettiin vesijako- ja lämmönjakotukit sekä käyttöveden mittaus.

Kaksikerroksisen rivitalon asunnoilla on autokatos sisääntulopihan puolella ja toinen autopaikka perheen mahdolliselle toiselle autolle. Muilla asunnoilla on autokatospaikka erillisessä autokatoksessa. Taloyhtiön tekniset tilat sijoittuvat myös autokatosrakennukseen. Autopihan alla on lämpökaivot, joista pumpataan energia rivitalojen lämmitykseen.

Asunnot luovutettiin kesäkuussa 2018 asukkaiden käyttöön sovitun aikataulun mukaisesti.